FILIT
Obsah
Chronológia
Registre
Diskusia
Správa
Reakcie
Posielanie

Re: Nazor na vesmir

Poslal(a) Paladin of light dňa 06. Marca 2005 o 18:38:17:

Ako reakciu na: Re: Nazor na vesmir autora Dano zo dňa 06. Marca 2005 o 10:40:27:

Vo svojom dotaze som sa len pokusil vyvratit zdanlivu absolutnost antropogennej teorie vesmiru a chcel by som poznat nazory ludi, co si o tomto prispevku myslia. Osobne sa mi celkom paci, ale bohuzial mam pocit, ze nie je uplne pravdiva. Ale aj jej opak nevylucuje existenciu boha. Blizi sa deistickemu postoju. Co ak bohu len "spadla skumavka" a ako sa rozbila, nahodne vytvorila to, co "pozname" dnes.

Aby si ma nechapal zle, aj ja mam podobne postoje. Tvrdim, ze keby sa veda spojila s ezoterikou, urcite by to poznavaniu pravdy nesmierne prospelo. Paci sa mi tvoja predstava hmoty (tu sa Ti chcem podakovat za novy zaujimavy nazor), aj ked ja momentalne zastavam myslienku, ze hmota aj energia su formy jednej arche, pralatky (opieram sa o teoriu superstrun). Neber to prosim ako utok, ale ako zaujem vediet viac: Ako si mozes byt taky isty tym, co tvrdis o hmote? Rad by som to vedel, ak mas fakt seriozny zdroj (mozes mi to napriklad poslat na mail).

Minule si zo mna asi nadobudol nazor, ze som striktny vedec. Nie je to tak. Ja sa snazim hladat skutocnu, objektivnu pravdu a preto konfrontujem vedecke a nevedecke poznatky, co mi pomaha utvarat si celistvejsi a objektivnejsi nahlad. Vo veciach, ktorymi sa zaobera veda sa priklanam na jej stranu, pretoze vo vede sa skumane subjekty dokazuju, skumaju, konfrontuju (empirizmus rulez :))) ). V ezoterike je bohuzial vela sarlatanov, a preto si davam vacsi pozor (no mam urcite skusenosti, takze sa aspon velmi zhruba viem orientovat).


Reakcie




Posielanie reakcie

Meno:

E-Mail:

Vec:

Komentáre: