FILIT
Obsah
Chronológia
Registre
Diskusia
Správa
Reakcie
Posielanie

Re: Božia pomoc

Poslal(a) štefan dňa 12. Apríla 2005 o 09:56:28:

Ako reakciu na: Re: Božia pomoc autora Dano zo dňa 11. Apríla 2005 o 16:35:54:

...nie, nebol vyhlásený, ale svätá stolica - ten, čo na nej sedí akosi patria spolu. A on sa tak určine nenechal menovať so svojej lubovôle, jemu tak hovorili.
...nie, ani ten titul mu "neprináležal", tak ho oslovovali veriaci.
Ja ťa nepotrebujem o ničom presviedčať, každý má svoju pravdu, pretože každý pociťuje boha v sebe nejak inak a preto mám ja svoje presvedčenie a ty máš svoje presvedčenie. To tvoje presvedčenie si nadobudol svojim vnútorným formovaním formou výchovy už od samého maličkého mala, tak ako každý iný. Ja hovorím, že ti pritom pomáhal Boh tak ako každému inému, ale tí, čo ho nehladali, nevedia, že tá pomoc pochádza od neho. Žijeme na samote, alebo v meste je to jedno. Boh je všade a práve preto, že život samotný je premňa výchovný "seminár" tak isto ako aj pre teba. Výsledkom je tvoja a moja (ich - každého) súčasná životná situácia poznačená predošlími skúsenosťami. Okrem kresťanov existujú mnohé iné náboženstvá od ktorých sa odlišujeme nielen spôsobom vyznania, ale aj geograficky ležíme v úplne inej oblasti. To je ale od nepamäti, viera sa tradovala lokálne tu i tam. Moslimovia veria v toho istého boha ako kresťania, židia, jehovisti, šintuisti a podobne a pápež J.P.II urobil ústretový krok voči židom a ospravedlnil sa v mene všetkých kresťanov za zločiny genocídy. Pápež sa podielal na tom, aby spadla železná opona za ktorou sme žili.
Aké chceš odo mňa dôkazy? Já ťa mám presviedčať aby si uveril? Tu ti len samotný Boh pomôže, len treba vynaložiť tú najmenšiu snahu hladania. Ty sám musíš ten dôkaz odhaliť - to je jediná cesta k pravde (tvojej, mojej, našej - vnútornej).
Chýba ti len jedno, tolerancia a zhovievavosť pretože oháňaš sa nejakou pravdou a AKO VIEŠ, že práve tá tvoja pravda je pravdou? Si si ňou takí istý? Veď ja mám pravdu ktorá hovorí niečo inšie.
Ale já akceptujem tvoju pravdu lebo som nežil tvoj život a nemal som tie životné problémy s ktorými si sa prebíjal. V tom je medzi nami dvomi rozdiel - neakceptuješ. Já akceptujem.
Moja pravda ma má presvedčiť o tom, že sa mýlim? Smiešne. Využívaj svoje svedomie trošku obšírnejšie, predtým než niečo uložíš na papier, lebo na rozdiel od teba, ja teba poznám. Si človek, takisto ako ja.




Reakcie




Posielanie reakcie

Meno:

E-Mail:

Vec:

Komentáre: