FILIT
Obsah
Chronológia
Registre
Diskusia
Správa
Reakcie
Posielanie

Re: Nazor na vesmir

Poslal(a) Dano Diškanec dňa 18. Marca 2005 o 14:25:20:

Ako reakciu na: Re: Nazor na vesmir autora jano hudec ( pedous ) zo dňa 18. Marca 2005 o 09:50:11:

Páči sa mi že si sa ohlásil menom, ved neni dôvod nič skrývať. Nemám nič proti nickom no javí sa mi ked máš názor, máš odvahu sa zan postaviť aj verejne. Tým nechcem deklasovať tých čo používajú nicky vo vzájomnej komunikácii, len sa mi to javí takto otvorenejšie.
Čo sa týka vedy že ju apriori odsudzujem, tak je to možno preto, aby sa odelilo zrno od pliev. Každá kritika, nikedy aj neobjektívna urobí viac osohu ako opačne. Aj na tomto fore som sa presvedčil, že nemôžem všetkých hádzať do jedneho vreca, no v záujme efektívnejšieho postupu, budem hrať roľu kritika oficiálnej vedy. Z vedy preto neubudne, ostane stále vedou. Nechcem tu zasa skladať komplimenty tým, čo priestor pre kritiku je pre nich motivujúci.
Nepochybujem Jano, že aj od Teba sa mám čo učiť. A budem to robiť, aj ked to nebude tak vyzerať, nikedy sa môžem tváriť , že Ti nerozumiem, ale to je tým že som úplne iný.
Poviem Ti svoj príbeh, lebo je dôležitý v kontexte toho čo si máme ešte povedať. Ja som od teba starší, mám 48 rokov, no to na našej diskuzii nič neznamená. Je mnoho mladých ktorých poznanie prevyšuje starších. Mal som dosť pošahané detstvo, školu som bral ako nutné zlo, mal som pocit že všetky tie informácie ma obmedzujú a vyrušujú v mojom svete, ktorý fungoval na iných princípoch. Ako decko som bol chorobne veriaci, neskôr som sa stal ateistom. Ako zakomplexovaný mládežník som sa vybral do sveta na skusy. Príbeh o hlúpom Janovi sa na mna veľmi podobá. Zo zakompexovaného pubertiaka sa vdaka môjmu putovaniu a zážitkom v ostravských baniach a oravských lesoch stal celkom zdatný a smelý mládenec. Predchádzal tomu ale riadny krst ohňom života. Práve v tomto období života som zažil zmenené stavy vedomia o ktorých som spomínal v chlieviku nižšie. Zažil som zázraky ktoré som si uvedomoval až po tom čo sa stali. Vtedy sa mi to zdalo normálne, no nebolo. V bani som zvládol dvíhať predmety vážiace nikoľko 100 kilogramov, takmer bez námahy, či vlastne bez námahy. Prebehol som niekoľko kilometrov v stave odhmotnenia, akýmisi skokmi,kde som sa zeme sotva dotýkal, skoky dosahovali desiatky metrov, tiež bez námahy. Bol som akoby v tranze, spánku, zvláštny stav ťažko definujúci. Tieto skoky vyjadrujú rozprávku o sedemílových čižmách, verím, že to je možné. Samozrejme sa mi to nepodarilo vždy a všade, ten navodzujúci stav vyžadoval určité naladenie. Vedel som ako namáhavo treba pracovať pri normálnom stave vedomia, čo to stojí úsilia, premáhania, obetovanie. Vedel som to porovnať a definovať, bol to nesmierny rozdiel.Ked spomínam stav odhmotnenia, v tomto stave sa dalo aj premýšlať a vymýšlať neuveritelne ľahko a hravo s obrovskými výskedkami. Hľadaná pravda je jasná a presná, dokonalá.To je inšpirácia pre ludí ktorí bádajú.
Ak človek zažije akýkoľvek zázrak, tak ho nejaká zvláštna sila núti, oznámiť ho svetu. Samozrejme, že počítam s predsudkami, nedôverou, odsúdením. Ohlasujem svoju prežitú pravdu, a to často vbudzuje nedôveru, chápem.Toto čo saom zažil ponúkam všetkým, aj vedcom ktorí hľadajú skutočné poznanie. No pozor, v tomto svete vyžších právd sa stáva pravda tak jednoduchá, že je totálne nepresvedčivá s ponímania dnešného sveta.
Ešte zabrdnem do jednej témy o ktorej hovoríš.
tecnológiu stvorili ludia-vedci-vedátori. Prvými technológiami bol drevený pluh či drevená motyka.
Dnes orie pole traktor ktorý spaluje fosílne palivo. Optimisti hovoria: Aký pokrok od počiatku sveta zaznamenalo obrábanie pôdy od drevenej motyky po traktor.
Pesimisti povedia: Aký je to pokrok, niečo zdokonaliť ?
Ja poviem: Rozprávka o stolčeku prestri sa je pravdivá, len ludia nevedia čoho sú schopní./poznáš príbeh o rozmnožení rýb a chleba z biblie, alebo v predminulom storočí Don Bosko nasýtil dvoma chlebami 200 chovancov, tento zázrak kriticky zaznamenala aj svätá stolica/
Jano, viem že moje názory sú nevedecké, nemám ani dostatok literatúry aby som si ich mohol konfrontovať. To čo robím ja, by sa dalo v praxi dokázať, len s teoriou by to bolo ťažšie. No určite by to bolo možné, len kto by to vedel zodpovedne a presne pomenovať ?
Možno Jano tvoje vedomosti ktoré nepochybne obdivujem z oblasti raciónalneho rozumu, by boli schopné to vyjadriť, no ako nájsť spoločnú syntézu-spojenie dvoch tak rozdielnych vecí.
Možno som Ti neodpovedal na všetky otázky, no snaha tu bola. A možno keby fungoval tento dialog, tak sa tá cesta nájde, kto vie ?




Reakcie




Posielanie reakcie

Meno:

E-Mail:

Vec:

Komentáre: