FILIT
Obsah
Chronológia
Registre
Diskusia
Správa
Reakcie
Posielanie

Re: doplnok

Poslal(a) pedous dňa 10. Marca 2005 o 15:44:52:

Ako reakciu na: Re: Nazor na niektorych autora Paladin of light zo dňa 09. Marca 2005 o 18:59:03:

Maly doplnok:

Farby:
Tym, ze farba je funkciou frekvencie elektromagnetickeho ziarenia, plati, ze farieb je tolko, kolko je roznych frekvencii. Ludske oko dokaze rozlisovat cca 600 000 farieb.
To so zlozkami farieb plati pre ich miesanie. Delime ho na aditivne ( scitavacie ) a substraktivne ( odcitavacie ).
Aditivne funguje napriklad na obrazovkach. Tu su zakladnymi zlozkami cervena, modra a zelena ( RGB system ).
Substraktivne funguje napriklad pri miesani maliarskych pigmentov, ci tlaci. Zakladne zlozky su tu zlta, tyrkysova a fialova ( CMY system ). Z praktickych dovodov sa vsak pridava aj cierna, hoci sa da namiesat pri rovnakom pomere vsetkych zloziek, ( CMYK system ).

Teoria superstrun:
Nemusi byt chybna, ale urcite nedosiahne najvyssiu metu - nestane sa teoriou vsetkeho. Dovod je jednoduchy a nazyva sa paradox elementarnej castice. Ide o matematicky paradox projektovany na teorii mnozin, ktory ma vela "brutalnych" dosledkov.
Spomeniem len niektore: Vylucuje existenciu interakcie typu pola na urovni elementov hmoty ( nehovorim o fyzikalnych elementarnych casticiach, kde je slovo elementarny vyslovene zavadzajuce ) ( Castica s polom , ktore je na nej "existencne zavisle - kde nie je castica, tam nie je pole, je uz totiz systemom a minimalne mentalne sa da delit, co je transformacia na elemente definicne nerealizovatelna ). Vylucuje existenciu roznych typov elementarnych castic ( Element hmoty ma trivialnu strukturu, takze nemoze obsahovat struktury, ktorymi by sa mohli elementy navzajom lisit. ). Vylucuje ( principialne a definitivne! ) z objavu teorie vsetkeho fyzikov ( Vsetky fyzikou pozorovatelne objekty su hmotnymi systemami, ktore musia obsahovat minimalne dve elementarne castice. ). ...

Moze byt?


Reakcie




Posielanie reakcie

Meno:

E-Mail:

Vec:

Komentáre: